Skip to main content

Duurzaamheid


Welke uitrusting is de juiste voor welke badperiode?

In principe onderscheiden we drie verschillende gebruiksperioden:

De periode van 6 maanden van begin mei tot eind oktober
Voor gebruik tijdens deze periode van 6 maanden adviseren wij een zwembad met wand- en vloerisolatie en een solarafdekking. Afhankelijk van de locatie van het zwembad en de dagelijkse openingstijden kan een watertemperatuur tussen 26 en 37° C &ndash worden verwacht; zonder dat er aparte energiekosten hoeven te worden betaald.

De periode van 9 maanden van begin maart tot eind november
Als u uw zwembad in deze periode economisch wilt exploiteren, moet u kiezen voor een opvulling met isolerend lichtbeton en daarmee ook uw leidingwerk isoleren. Daarnaast is een warmtepomp of aansluiting op een huisverwarmingssysteem nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende energie aan het zwembad wordt geleverd. De zonne-energie zal in deze periode niet voldoende zijn.

Het hele jaar door gebruik gedurende 12 maanden
Hier is de apparatuur een must, net als in de periode van 9 maanden. Een "warmtepomp voor gebruik het volle jaar" is noodzakelijk, die ook bij mintemperaturen nog voldoende warmteafgifte heeft. Naast de roldekafdekking wordt een schuifbare overkapping of een beschermende rolafdekking aanbevolen, die aan de onderzijde tot aan de rolafdekking een isolerend luchtkussen opbouwt. Als u de elektriciteitskosten voor de warmtepomp wilt besparen, is er de mogelijkheid van een fotovoltaïsche installatie op het dak van het huis.